fbpx 80 509 OCCAS Moving monuments: Rome | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Start semester

80 509 OCCAS Moving monuments: Rome

Studiepoeng: 
24
Full course name in English: 
OCCAS Moving monuments: Rome
Emnekode: 
80 509
Studienivå: 
Syklus 2
Undervisningssemester: 
2017 Høst
Eksamenssemester: 
2017 Høst
Undervisningsspråk: 
Engelsk
År: 
2017
Maksimum antall studenter: 
8
Emneansvarlig
Victor Plahte Tschudi
Forkunnskapskrav

Ingen spesielle forkunnskaper behøves.

Om emnet

OCCAS Moving Monuments: Rome tilbyr et bredt anlagt studium av historiske monumenter. Kurset lærer deg om bygningene, men også om de teknikkene og tilnærmingene som kreves av en forsker.

På begynnelsen av kurset velger du et monument med tilknytning til Roma som du jobber med gjennom semesteret. Parallelt arrangerer OCCAS en seminarserie ledet av seks lærere som i tur og orden presenterer ulike tilnærminger til arkitekturforskningen og som til sammen loser både deg og monumentet ditt gjennom historien – og historien gjennom dens mange medieringer.

Betegnelsen «moving», eller «forflytning», refererer til bygg som transporteres men også til sirkuleringen av monumenter i ulike medier og materialer, museer og modeller, begreper og bevaringsstrategier. En ekspertgruppe bestående av Tim Anstey, Inga Bostad, Mari Hvattum, Mari Lending, Victor Plahte Tschudi og Even Smith Wergeland går altså sammen for å lære deg ikke bare om monumentene men også om metodene som gjør at vi kan tenke, skrive og snakke om dem.

Læringsutbytte

Læringsutbyttet er dobbelt. For det første tilbyr Moving Monuments inngående kunnskap om bygninger (primært i Roma) og om de ulike mediene som bygninger formidles via, fra bilder til begreper. Men kurset handler også om å utdanne forskere og introduserer deltagerne til temaer relatert til hermeneutikk, arkivforskning, billedanalyse, og teksttolkning. Målet er studenter som behersker et helt register av faglige perspektiver til hjelp i muntlige og skriftlige presentasjoner.

Praktisk organisering og arbeidsmåter

Kurset er strukturert som en serie mini-seminarer ledet av OCCAS’ faglærere. Ett av seminarene finner sted i Roma, de øvrige på AHO og alle består av forelesninger og workshops. Studentene får tre skriftlige oppgaver relatert til «sine» monumenter som legges frem i månedlige kollokvier og diskuteres i plenum. Parallelt arbeider hver og én med sine presentasjoner under individuell veiledning. 

Pensum

En kort pensumliste følger hvert enkelt seminar, og legges ut etterhvert.

Obligatorisk arbeidskravPåkrevde arbeidskravOppmøte påkrevdKommentar
Øvinger Ikke påkrevdInnlevering og presentasjon av tre korte essays i løpet av semesteret i tillegg til arbeid med et avsluttende foredrag.
Ekskursjoner Ikke påkrevdEn ukes ekskursjon til Roma.
Annet - spesifiser i kommentarfeltet Ikke påkrevd Deltagelse på studiokurset forutsetter deltagelse på fordypningskurset "Piranesi and the Modern Age".
Obligatoriske arbeidskrav:
Obligatorisk arbeidskrav:Øvinger
Påkrevde arbeidskrav:
Oppmøte påkrevd:Ikke påkrevd
Kommentar:Innlevering og presentasjon av tre korte essays i løpet av semesteret i tillegg til arbeid med et avsluttende foredrag.
Obligatorisk arbeidskrav:Ekskursjoner
Påkrevde arbeidskrav:
Oppmøte påkrevd:Ikke påkrevd
Kommentar:En ukes ekskursjon til Roma.
Obligatorisk arbeidskrav:Annet - spesifiser i kommentarfeltet
Påkrevde arbeidskrav:
Oppmøte påkrevd:Ikke påkrevd
Kommentar: Deltagelse på studiokurset forutsetter deltagelse på fordypningskurset "Piranesi and the Modern Age".
VurderingsformGrupperingKarakterskalaKommentar
VurderingsmappeIndividuellBestått / ikke beståttInnlevering og muntlig presentasjon av tre essays i løpet av semeteret.
Muntlig presentasjonIndividuell-En avsluttende presentasjon ved semsterslutt som tar form som en forelesning på ca. 30 minutter, komplett med billedmateriale og åpen for inviterte tilhørere.
Vurderinger:
Vurderingsform:Vurderingsmappe
Gruppering:Individuell
Karakterskala:Bestått / ikke bestått
Kommentar:Innlevering og muntlig presentasjon av tre essays i løpet av semeteret.
Vurderingsform:Muntlig presentasjon
Gruppering:Individuell
Karakterskala:-
Kommentar:En avsluttende presentasjon ved semsterslutt som tar form som en forelesning på ca. 30 minutter, komplett med billedmateriale og åpen for inviterte tilhørere.
AktivitetKommentar
OppmøteOppmøte og deltakelse i ukentlige seminarer og workshops er forventet, og fravær kan resultere i en lavere karakter.
Forventet arbeidsinnsats:
Aktivitet:Oppmøte
Kommentar:Oppmøte og deltakelse i ukentlige seminarer og workshops er forventet, og fravær kan resultere i en lavere karakter.