LOGIN

Ulstein bridge vision

Fremtidens skipsbro utviklet ved AHO

Ulstein Bridge Vision™, resultatet av forskningsprosjektet Ulstein Bridge Concept (UBC), ble onsdag 29. august presentert for en fullstappet sal under oljemessen ONS 2012 i Stavanger. Prosjektet ble presentert av nærings- og handelsminister Trond Giske og sjef for marked og innovasjon i ULSTEIN, Tore Ulstein. Brokonseptet er utviklet i det maritime designlaboratoriet ved AHO og er et av AHOs største forskningsprosjekter.

Ulstein Bridge Vision ™ tar utgangspunkt i brukernes behov og leverer et trygt og brukervennlig arbeidsmiljø. Samtidig er broen fremtidsrettet og viser løsninger verden aldri har sett tidligere. – Vi har lykkes i å nå målet vårt om å utvikle en brukervennlig bro med et forenklet brukergrensesnitt, og jeg tror at Ulstein Bridge Vision™ kan bli en innovasjon på linje med X-BOW®-skroglinjeformen, sier Tore Ulstein. X-BOW er et av Ulsteinss signaturprodukter og har gjort bedriften til et kjent internasjonal varemerke innen skipsdesign. – Dette er et fremragende eksempel på en norsk bedrift som hevder seg på grunn av kvalitet, et unikt produkt, innovative løsninger og design, fremhever nærings- og handelsminister Trond Giske.

Det er et bredt og erfarent design- og forskningsteam som jobber i UBC-prosjektet og som står bak designet av Ulstein Bridge Vision™. Til sammen dekker de fagfelt som interaksjonsdesign, industridesign, grafisk design, møbeldesign, lyddesign, animasjon, ergonomi, elektronikk og software-utvikling. Fagpersonene jobber i et design-kollaboratorium på AHO som er digitalt koblet til et søsterlaboratrium hos Ulstein Power and Control.
– For to år siden startet AHO en systematisk statsing på maritim sektor for å bygge opp en ny forsknings- og undervisingsgren. Ulstein har vært en fantastisk partner i dette arbeidet siden de evner å ta designtenking inn i sine strategiske prosesser på høyeste nivå. Dette har gjort det mulig å gjennomføre en FoU-prosess med svært høyt tempo, med store synergier mellom forsknings- og utviklingsløpene, sier Kjetil Nordby, prosjektleder for UBC på AHO.

Video av pressekonferansen hvor Ulstein Bridge Vision ™ ble presentert vil bli lagt ut på www.ulstein.com fra torsdag 30. august 2012. Se den visuelle introduksjonen av prosjektet på Ulsteins nettsider og videopresentasjonen nederst i denne saken.

Følg med på UBCs prosjektsider der det i den kommende tiden vil komme mer inngående informasjon om prosessen, resultater og forskningen.

Prosjektet er et samarbeid mellom AHO, Ulstein, Kwant Controls og Høgskolen i Ålesund.

Prosjektet er finansiert av Ulsteinkonsernet og Maroff-programmet til Norsk forskningsråd.

Publisert: 29.08.2012