LOGIN

"Immaterials: Light painting WiFi". Foto: Timo Arnall

Slik ser det trådløse internettet ut. Ny film fra AHO

Et team av designere og forskere ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har denne uken lansert en ny film hvor de visualiserer trådløse nettverk på Grünerløkka som lysmalerier. Filmen "Immaterials: Light painting WiFi" er på få dager sett av over 100 000 på nettet og har fått en bred, internasjonal mottakelse.

Se filmen her:

 

Immaterials: Light painting WiFi from Timo on Vimeo.

Filmen "Immaterials: Light painting WiFi" er laget av Einar Sneve Martinussen, Jørn Knutsen og Timo Arnall fra AHOs Institutt for design, som alle tre for tiden arbeider med sine ph.d-avhandlinger innen interaksjonsdesign samtidig som de forsker ved ulike forskningsprosjekter ved instituttet. Filmen er en del av det nyoppstartede forskningsprosjektet YOUrban, som omhandler møtet mellom design, teknologi og byliv

- I hverdagen er vi omgitt av usynlige teknologiske fenomener, som i større og mindre grad påvirker hvordan vi bruker og opplever omgivelsene våre. Vi ønsker å avdekke noen av disse fenomenene og vise hvordan de er en del av byene og stedene vi lever i, sier Einar Sneve Martinussen.

Prosjektet utforsker det usynlige terrenget for trådløse nettverk i urbane rom gjennom å "fange" signalstyrken i fotografier tatt med lang lukkertid. En fire meter lang målestang med 80 lyspunkter avslører møtepunkter mellom ulike wifi-nettverk ved hjelp av en fotografisk teknikk som kalles "lysmaling". Teknikken ble utviklet i 2009 til filmen "Immaterials: the Ghost in the Field", som viser de usynlige feltene som omgir RFID-lesere.

Les mer YOUrban-prosjektet og filmen her:

Les litt av den internasjonale mottakelsen filmen har fått så langt:

Publisert: 01.03.2011