LOGIN

Fra filmen Immaterials: Light painting WiFi. Foto: Timo Arnall

Fra filmen Immaterials: Light painting WiFi. Foto: Timo Arnall

Er vist over 550.000 ganger

Over 550.000 personer har til nå sett forskningsfilmen "Immaterials: Light painting WiFi", laget av et forskerteam fra AHO.

Den rundt 5 minutter lange filmen, hvor forskerne visualiserer trådløse nettverk på Grünerløkka i Oslo ved hjelp av en fire meter høy "lysstav", har slått an blant et bredt publikum på internett. Per 17. mars, kun tre uker etter publisering, viste telleren på Vimeo hele 518.000 visninger. I tillegg kommer over 35.000 visninger på YOUtube. 

Bak filmen står ph.d-stipendiatene og forskerne Jørn Knutsen, Einar Sneve Martinussen og Timo Arnall. Filmen er laget i tilknytning til forskningsprosjektet YOUrban ved Institutt for design og Institutt for Urbanisme og landskap ved AHO, som tar for seg krysningen mellom teknologi, byen og urbant liv.

Filmen ble offisielt lansert på konferansen Cognitive Cities i Berlin 26-27. februar. Konferansen hadde som mål å bringe sammen diskursjoner og tanker rundt teknologi og by fra et designperspektiv, noe som ga forskerne anledning til å presentere filmen og snakke om prosessen og tankene bak til et publikum av spesielt interesterte. 

- Overraskende
Selv er forskerne litt overrasket over hvor bredt publikum filmen nå har nådd. Filmen har blitt fanget opp både innen teknologi- og interaksjonsdesignmiljøer, men også innen design, kunst, arkitektur, urbanisme og nyhetsmedier.

- Fra tilbakemeldingene virker det som om prosjektet har en helt spesiell  populærkulturell gjennomslagskraft langt ut over både det reint tekniske og estetiske ved filmen, sier Einar Snever Martinussen.

Viser potensialet i designforskning
Martinussen tror den store interessen har sammenheng med at trådløse nettverk er en del av hverdagslivet som få tenker på som materielle og romlige fenomener.

- Når vi har visualisert nettverkene og gitt dem en synlig form har vi ønsket å skape verktøy og illustrasjoner for å forstå og diskutere disse på en mer håndgripelig måte. Den brede responsen filmen har fått tyder på at vi har lyktes, og at det ligger store muligheter i å utforske, kommunisere og diskutere teknologi gjennom designforsking.

Oppmerksomheten fortsetter
I tillegg til de mange visningene på Vimeo og Youtube har filmen også fått massiv oppmerksomhet i ulike blogger og medier både i inn- og utland (se liste lenger ned på siden). 

Sist helg ble filmen og det bakenforliggende forskningsarbeidet gitt en dobbeltsidig presentasjon både i Aftenposten og Dagens Næringsliv. Førstkommende mandag presenteres filmen og AHO i kulturprogrammet Nasjonalgalleriet på NRK2 (21. mars kl 21.30).

Onsdag 23. mars vil Einar Sneve Martinussen holde et foredrag om filmen og prosessen og tankene bak på IxDA-arrangementet "Datavisualisering" i Oslo: http://www.meetup.com/IxDA-Oslo/events/15990980/

 

Har du ikke sett filmen ennå? - Se den her:

Immaterials: Light painting WiFi from Timo on Vimeo.

 

Noe av medieoppmerksomheten forskningsfilmen har fått:

Fra teknologiverden:

Read Write Web: http://www.readwriteweb.com/archives/light_painting_wifi_with_light_haunting_video.php

Engadget: http://www.engadget.com/2011/03/01/design-project-paints-citys-wifi-networks-with-light/

Wired: http://daily.wired.it/foto/wifi-luce-oslo.html

Gizmondo: http://gizmodo.com/#!5772255/this-is-what-a-wi+fi-network-looks-like

 

Fra design- og kunstmagasiner og nettsteder:

FRAME magazine: http://www.framemag.com/video/1839/Immaterials%3A-Light-Painting-WiFi-by-Timo-Arnall%2C-J%F8rn-Knutsen-and-Einar-Sneve-Martinussen.html

Design boom: www.designboom.com/.../light-painting-wifi-by-timo-arnall-jorn-knutsen-einar-sneve-martinussen.html

Core 77: http://www.core77.com/blog/technology/immaterials_wi-fi_you_can_see_18699.asp

Fast Co: http://www.fastcodesign.com/1663329/immaterials-uses-a-wand-of-lights-to-reveal-hidden-wi-fi-networks

Denstu London: http://www.dentsulondon.com/blog/2011/03/15/immaterials-wifi-light-painting/

 

Nyhetsmedier:

Aftenposten 12.03.2011

Dagens Næringsliv 12.03.2011

NRK.no: http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.7547936

Deutche Welle: http://mediacenter.dw-world.de/english/pictures/#!/88787/The_networked_city

Spiegel: http://www.spiegel.de/netzwelt/web/0,1518,748360,00.html

Wall Street Journal: http://blogs.wsj.com/ideas-market/2011/03/11/visualizing-the-wi-fi-around-us/

Huffington Post: http://www.huffingtonpost.com/2011/02/28/light-paintings-visualize-wifi-network-connections_n_829310.html

 

Og på radio i Canada

CBC Spark: http://www.cbc.ca/spark/2011/03/spark-140-march-6-9-2011/

 

Generelt populærvitenskapelig:

New Scientist: http://www.newscientist.com/blogs/nstv/2011/03/invisible-wi-fi-signals-caught-on-camera.html

 

Og selvfølgelig over hele den herlige nerdeverden..

Geekbeat: http://geekbeat.tv/geekbeat-tv-150-microsofts-touch-pen-cloudsight-search-mini-seven-kids-car-light-painting-with-wi-fi-geek-beat-live-early-this-week/

Publisert: 17.03.2011